Om oss

Två geologer i Norrland ringde en astrofysiker på rymdprogrammet i Florida.

De två geologerna Lars och Annika samlade jordprover i Norrland. Med tiden upptäckte de att geologiska kartor saknades och försökte köpa en GPS. Men i början av 2000-talet kostade en GPS över en miljon svenska kronor.

Experter inom geologi, astrofysik och tillverkning

Lars ringde till sin bror Bo som arbetade som astrofysiker i Florida med att bygga instrument till satelliter och frågade om hjälp. De fick även hjälp av den tredje brodern Lars som i idag är ansvarig för antennerna. Det kreativa projektet mynnade ut i ett antal produktlösningar framtagna med unik expertis. Målsättningen var att få fram teknik som kunde hitta positioner på millimeternivå.

Vi har helheten

Genom att de tillsammans har helheten och kan alla delar som rör produkten kan de fortsätta att utveckla, förbättra och dessutom svara på alla frågor gällande positionering och teknik.

De har totalkontroll över:

• Utveckling hård- och mjukvara.

• Tillverkning antenner och kretskort.

• Testning och försäljning och support

 I vår GPS-mottagare tas satellitsignalen emot, korrigeras och bearbetas med hjälp av vår egen RTK-programvara. Det garanterar mycket stor säkerhet i mätningen.

Våra produkter är främst framtagna för bygg- och anläggningsvärlden där tekniken applicerats på maskinstyrning.

Men är även användbara för ex lantmäterier som vill mäta tomter, universitet och forskare som vill mäta bergrörelser eller isbergsförflyttningar. För framtiden kommer de exempelvis bli viktiga för förarlösa bilar där det krävs en säker navigering för att inga olyckor ska inträffa. Resultatet blir att grävskopans position anges med hög tillförlitlighet. Tanken är att oavsett vilket GIS-program som körs så ska man kunna dra nytta av denna funktion.

Affärsidé

Caliterra AB är en oberoende utvecklare, tillverkare som marknadsför, säljer och erbjuder support för precisions GNSS utrustningar, firmware och programvara. Vårt företag har tio års erfarenhet av att stödja OEM-integratörer, lantmäterier och GIS slutanvändare. Hos oss finner du lösningar för kontroll av fordon, industri, till fysisk planering, satellitbaserad positionsbestämning för utsättning och inmätning. Företaget som är en del i en grupp är ansvariga för produkttest och försäljning.

Vision

Caliterra AB är det mest säkra och kvalitativa partnern gällande GNSS positionering.

Caliterra AB är en oberoende utvecklare, tillverkare som marknadsför, säljer och erbjuder support för precisions GNSS utrustningar, firmware och programvara.

Kontakt

Lars Gustafson

Styrelseledamot/Support
Mobil: 0705 16 99 48
E-mail: lars@caliterra.se

Ulf Samvik

Försäljningschef
Mobil: 0708 16 99 40
E-mail: ulf@caliterra.se

Magnus Andersson

Tekniker/Montör
Mobil: 0723 255602
E-mail: magnus@caliterra.se

Besöksadress

Sturkövägen 95
373 61 Sturkö

Copyright © 2024 Caliterra. En hemsida av Capace Media.